Results 1 to 10 of 10

Thread: Firing issues

  1. #1
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6

    Default Firing issues

    Hey guy's

    So just put some new gears, shimmed, new piston head, cylinder head, nozzle, hop, hop rubber and Tbb in my Ares Amoeba AM-014 Honey Badger.
    My issue i'm having now is that in either Semi or full auto selected i'm just getting 5 round burst then stops after about 20 BBs... leave it for a couple of mins and it'll carry on working again.

    Not my 1st time doing upgrades etc but it's leading me to think it's maybe something to do with the EFCS board on the gun after having a programmer on it and made no difference.

    Any thoughts and advice would be awesome. :'(

  2. #2
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    8

    Default Re: Firing issues

    Selector not engaging micro switch correctly? Damaged micro switch after rebuild? I'm assuming of course that there's an electronic trigger?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South East
    Posts
    273

    Default Re: Firing issues

    Or does that board have a thermal / auto reset fuse built in?

    There may be too much draw on the motor from excess load in gbox

  4. #4
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6

    Default Re: Firing issues

    It is electronic trigger unit and i would have to check for these.

    These answers are brilliant, given me something to look at. I double checked everything BUT the actual board so you guys might be onto a winner there.
    I'll take a look and get back with what i find.

    Thanks

  5. #5
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    192

    Default Re: Firing issues

    There is a magnet on sector gear, is that replaced on new sector/gear set
    and is the sensor detecting the magnet correctly ???

  6. #6
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6

    Default Re: Firing issues

    Hmmmm there was if i recall Sitting Duck.
    How would i know if it's reading it correctly?

  7. #7
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6

    Default Re: Firing issues

    Ok eventually got it stripped back down and Sitting Duck you were right about the magnet, there wasn't one on the new sector gear. Something i didn't notice which teaches me a lesson on doing late night fixing jobs.
    So all i need to do now is put the old one out of the old gear into this one but is there any after market magnets you can buy for these?

  8. #8
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South East
    Posts
    273

    Default Re: Firing issues

    Great success!!

  9. #9
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    192

    Default Re: Firing issues

    There are tiny little round neodym or rare earth magnets you can buy in various diameter discs

    Clever stuff done by very clever people:


    https://www.youtube.com/watch?v=Os2lJgx-OZ4

    very impressive SHS DSG

    https://www.youtube.com/watch?annota...&v=PbXJn_lzA2E

    make sure the magnet is flush and installed with the correct pole facing upwards
    You probably don't want to go nuts on a DSG but you kind of get the idea about what is required
    see if you use an existing hole in the sector - even if there is a bit of pre-cocking
    otherwise you need to drill out a hole to get the magnet installed flush

  10. #10
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    192

    Default Re: Firing issues

    the mod to SSG or normal gears....

    https://www.youtube.com/watch?annota...&v=Mw7sjapSJzo

    but guess you have figured all this out by now

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •